Winnica Turnau - kolacja komentowana!

Winnica Turnau - kolacja komentowana!



degustacja

Kiedy

Lokalizacja

Adres

Organizator

Dostępność

Wstęp

2018-12-04 18:30

Affogato

Dwa przez cztery winebar

publiczne

bilety

facebook

Święta tuż tuż! Z tej okazji chcemy Was zainspirować polskimi smakami dań specjalnie stworzonych przez zespół Affogato do portfolia Winnicy Turnau. Mamy zaszczyt współorganizować to wydarzenie, a odwiedzi nas Maciej Karpiński z winnicy oraz Maciej Nowicki, który plasuje się na ścisłym podium fanów polskich win- współprowadzący kolację.

Sama winnica reprezentuje jedną z bardziej dynamicznych karier w polskim winiarstwie ostatnich lat. O sobie mówią “Stworzenie Winnicy Turnau to próba powrotu do rodzinnych tradycji. Łączy nas przyjaźń, pasja i kultura wina, której jesteśmy wielbicielami.” Dzięki ich wysiłkom powstało miiin. pierwsze wino lodowe w Polsce. O tych i innych sukcesach posłuchać jak i poznać trunki z województwa zachodniopomorskiego możecie już 4-go grudnia!

MENU

1. Solaris 2017

Karp
wędzony karp / marynowana rzepa / maślanka z koperkiem

2. Riesling 2016

Kulbin
Filet z kulbina gotowany próżniowo / ragout z kopru włoskiego / puree ziemniaczane /
beurre blanc

3. Ambra 2017

Wołowina / Langustynka
wołowy tatar / grillowana langustynka

4. Cabernet Sauvignon 2017

Kasztan
spaghetti z mąki kasztanowej / emulsja z parmezanu / żeberko

5. Rondo 2017

Wołowina
pierogi faszerowane mięsem z ogona wołowego / pieczony korzeń pietruszki w papilocie / kiszona pietruszka

6. Johanniter 2017

Marakuja
sorbet marakuja / galaretka mango / olej miętowy

7. Szlachetny zbiór 2017

Kozi ser
sernik z koziego sera / sorbet z buraka

8. Wino lodowe 2017

lody z palonego siana / espuma z granny smith / karmel miodowy z octem szampańskim

Kiedy? Wtorek, 4 grudnia 2018 r., g. 18.30
Gdzie? Affogato, Piotrkowska 144
Za ile? 199 zł/ os.
Jak zarezerwować?* Dzwońcie: 662 440 080 lub piszcie w wiadomościach prywatnych.
Płacić można w lokalu lub przelewem na konto nr: 2711 4020 1700 0041 0208 44 2123
W tytule przelewu prosimy o wpisanie:
" 2/4, 04.12.18 "

*Jeśli przelew zostanie wykonany z innego konta, niż nazwisko z rezerwacji, należy przesłać wcześniejszą informację. Potwierdzeniem rezerwacji jest wcześniejsza wpłata.

 

źródło: https://web.facebook.com/events/2257067554538880/

Degustacja

Winnica Turnau - kolacja komentowana



degustacja

Kiedy

Lokalizacja

Adres

Organizator

Dostępność

Wstęp

2019-01-10 18:30

Affogato

ul. Piotrkowska 144, 90-062 Łódź

Dwa przez cztery winebar i Affogato

publiczne

bilety

facebook

Pierwsze wspólne spotkanie w nowym roku! Z tej okazji chcemy Was zaprosić na spotkanie z polskimi smakami dań specjalnie stworzonych przez zespół Affogato do portfolia Winnicy Turnau. Mamy zaszczyt współorganizować to wydarzenie, a odwiedzi nas Maciej Karpiński z winnicy oraz Maciej Nowicki, który plasuje się na ścisłym podium fanów polskich win- współprowadzący kolację.

Sama winnica reprezentuje jedną z bardziej dynamicznych karier w polskim winiarstwie ostatnich lat. O sobie mówią “Stworzenie Winnicy Turnau to próba powrotu do rodzinnych tradycji. Łączy nas przyjaźń, pasja i kultura wina, której jesteśmy wielbicielami.” Dzięki ich wysiłkom powstało miiin. pierwsze wino lodowe w Polsce. O tych i innych sukcesach posłuchać jak i poznać trunki z województwa zachodniopomorskiego możecie już 4-go grudnia!

MENU

1. Solaris 2017

Karp
wędzony karp / marynowana rzepa / maślanka z koperkiem

2. Riesling 2016

Kulbin
Filet z kulbina gotowany próżniowo / ragout z kopru włoskiego / puree ziemniaczane /
beurre blanc

3. Ambre 2017

Wołowina / Langustynka
wołowy tatar / grillowana langustynka

4. Cabernet 2017

Kasztan
spaghetti z mąki kasztanowej / emulsja z parmezanu / żeberko

5. Rondo/Regent 2017

Wołowina
pierogi faszerowane mięsem z ogona wołowego / pieczony korzeń pietruszki w papilocie / kiszona pietruszka

6. Johanniter 2017

Marakuja
sorbet marakuja / galaretka mango / olej miętowy

7. Szlachetny zbiór 2017

Kozi ser
sernik z koziego sera / sorbet z buraka

8. Wino lodowe 2017

lody z palonego siana / espuma z granny smith / karmel miodowy z octem szampańskim

Kiedy? Czwartek, 10 stycznia 2019 r., g. 18.30
Gdzie? Affogato, Piotrkowska 144
Za ile? 199 zł/ os.
Jak zarezerwować?* Dzwońcie: 662 440 080 lub piszcie w wiadomościach prywatnych.
Płacić można w lokalu lub przelewem na konto nr: 2711 4020 1700 0041 0208 44 2123
W tytule przelewu prosimy o wpisanie:
" 2/4, 10.01.19 "

*Jeśli przelew zostanie wykonany z innego konta, niż nazwisko z rezerwacji, należy przesłać wcześniejszą informację. Potwierdzeniem rezerwacji jest wcześniejsza wpłata.

 

źródło:https://www.facebook.com/events/2257067554538880/

up
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY