Święta tuż tuż! Z tej okazji chcemy Was zainspirować polskimi smakami dań specjalnie stworzonych przez zespół Affogato do portfolia Winnicy Turnau. Mamy zaszczyt współorganizować to wydarzenie, a odwiedzi nas Maciej Karpiński z winnicy oraz Maciej Nowicki, który plasuje się na ścisłym podium fanów polskich win- współprowadzący kolację.
Sama winnica reprezentuje jedną z bardziej dynamicznych karier w polskim winiarstwie ostatnich lat. O sobie mówią “Stworzenie Winnicy Turnau to próba powrotu do rodzinnych tradycji. Łączy nas przyjaźń, pasja i kultura wina, której jesteśmy wielbicielami.” Dzięki ich wysiłkom powstało miiin. pierwsze wino lodowe w Polsce. O tych i innych sukcesach posłuchać jak i poznać trunki z województwa zachodniopomorskiego możecie już 4-go grudnia!
MENU
1. Solaris 2017
Karp
wędzony karp / marynowana rzepa / maślanka z koperkiem
2. Riesling 2016
Kulbin
Filet z kulbina gotowany próżniowo / ragout z kopru włoskiego / puree ziemniaczane /
beurre blanc
3. Ambra 2017
Wołowina / Langustynka
wołowy tatar / grillowana langustynka
4. Cabernet Sauvignon 2017
Kasztan
spaghetti z mąki kasztanowej / emulsja z parmezanu / żeberko
5. Rondo 2017
Wołowina
pierogi faszerowane mięsem z ogona wołowego / pieczony korzeń pietruszki w papilocie / kiszona pietruszka
6. Johanniter 2017
Marakuja
sorbet marakuja / galaretka mango / olej miętowy
7. Szlachetny zbiór 2017
Kozi ser
sernik z koziego sera / sorbet z buraka
8. Wino lodowe 2017
lody z palonego siana / espuma z granny smith / karmel miodowy z octem szampańskim
Kiedy? Wtorek, 4 grudnia 2018 r., g. 18.30
Gdzie? Affogato, Piotrkowska 144
Za ile? 199 zł/ os.
Jak zarezerwować?* Dzwońcie: 662 440 080 lub piszcie w wiadomościach prywatnych.
Płacić można w lokalu lub przelewem na konto nr: 2711 4020 1700 0041 0208 44 2123
W tytule przelewu prosimy o wpisanie:
" 2/4, 04.12.18 "
*Jeśli przelew zostanie wykonany z innego konta, niż nazwisko z rezerwacji, należy przesłać wcześniejszą informację. Potwierdzeniem rezerwacji jest wcześniejsza wpłata.
źródło: https://web.facebook.com/events/2257067554538880/
Pierwsze wspólne spotkanie w nowym roku! Z tej okazji chcemy Was zaprosić na spotkanie z polskimi smakami dań specjalnie stworzonych przez zespół Affogato do portfolia Winnicy Turnau. Mamy zaszczyt współorganizować to wydarzenie, a odwiedzi nas Maciej Karpiński z winnicy oraz Maciej Nowicki, który plasuje się na ścisłym podium fanów polskich win- współprowadzący kolację.
Sama winnica reprezentuje jedną z bardziej dynamicznych karier w polskim winiarstwie ostatnich lat. O sobie mówią “Stworzenie Winnicy Turnau to próba powrotu do rodzinnych tradycji. Łączy nas przyjaźń, pasja i kultura wina, której jesteśmy wielbicielami.” Dzięki ich wysiłkom powstało miiin. pierwsze wino lodowe w Polsce. O tych i innych sukcesach posłuchać jak i poznać trunki z województwa zachodniopomorskiego możecie już 4-go grudnia!
MENU
1. Solaris 2017
Karp
wędzony karp / marynowana rzepa / maślanka z koperkiem
2. Riesling 2016
Kulbin
Filet z kulbina gotowany próżniowo / ragout z kopru włoskiego / puree ziemniaczane /
beurre blanc
3. Ambre 2017
Wołowina / Langustynka
wołowy tatar / grillowana langustynka
4. Cabernet 2017
Kasztan
spaghetti z mąki kasztanowej / emulsja z parmezanu / żeberko
5. Rondo/Regent 2017
Wołowina
pierogi faszerowane mięsem z ogona wołowego / pieczony korzeń pietruszki w papilocie / kiszona pietruszka
6. Johanniter 2017
Marakuja
sorbet marakuja / galaretka mango / olej miętowy
7. Szlachetny zbiór 2017
Kozi ser
sernik z koziego sera / sorbet z buraka
8. Wino lodowe 2017
lody z palonego siana / espuma z granny smith / karmel miodowy z octem szampańskim
Kiedy? Czwartek, 10 stycznia 2019 r., g. 18.30
Gdzie? Affogato, Piotrkowska 144
Za ile? 199 zł/ os.
Jak zarezerwować?* Dzwońcie: 662 440 080 lub piszcie w wiadomościach prywatnych.
Płacić można w lokalu lub przelewem na konto nr: 2711 4020 1700 0041 0208 44 2123
W tytule przelewu prosimy o wpisanie:
" 2/4, 10.01.19 "
*Jeśli przelew zostanie wykonany z innego konta, niż nazwisko z rezerwacji, należy przesłać wcześniejszą informację. Potwierdzeniem rezerwacji jest wcześniejsza wpłata.
źródło:https://www.facebook.com/events/2257067554538880/