Winnica Miłosz w ZaKładce - kolacja i wino

Winnica Miłosz w ZaKładce - kolacja i wino



degustacja

Kiedy

Lokalizacja

Adres

Organizator

Dostępność

Wstęp

2019-08-29 19:30

ZaKładka Bistro de Cracovie

ZaKładka Bistro de Cracovie i Wino Makłowicz

publiczne

bilety

facebook

Zapraszamy na kolację połączoną z komentowaną degustacją win z Winnica Miłosz w Łazie. Gościem specjalnym tego wieczoru będzie Krzysztof Fedorowicz, który opowie o swojej pracy i winach. Winnica Miłosz jest jedną z najbardziej prestiżowych polskich winnic. Wina cieszą się uznaniem prawdziwych koneserów i są doceniane przez wybitnych ekspertów winiarskiego środowiska.

Plan kolacji (wybór win poniżej / menu -> wkrótce)

Wprowadzenie / Traminer 2018
Przystawka / Lauda 2018
Ryba / Pinot Blanc 2018
Mięso / Zweigelt & Pinot Noir 2018
Deser / Pinot Blanc & Solaris Botritis 2018

***
Zielona Góra i okolice to tradycyjny obszar uprawy winorośli – jeszcze w początkach XX wieku winnice zajmowały tutaj obszar 2500 hektarów a w okolicy Łazu winna latorośl rosła na 50 ha. Sezon wegetacyjny winorośli jest tutaj jednym z najdłuższych w Polsce, co w połączeniu z bardzo ciepłym i słonecznym siedliskiem umożliwia uprawę wymagających szczepów winorośli.Winnica Miłosza zajmuje powierzchnię 5,5 hektara.Szczyci się szlachetnymi winami starych odmian, uprawianych tutaj co najmniej od XVI wieku: PinotNoir, Traminer, Pinot Gris czy Karmazyn, ale nie stroni też od nowszych szczepów: Devina, Zweigelta, Dornfeldera, Aliberneta. W winnicy Miłosza uprawia się wyłącznie szlachetną winorośl, vitis viniferę.

***
KOSZT:
169 zł / 1 osoba
ILOŚĆ MIEJSC: ograniczona
START: 19:30

REZERWACJE:
Prosimy składać mailowo na adres rafal.blazusiak@zakladkabistro.pl
Rezerwacja uznana jest za potwierdzoną po dokonaniu płatności, którą można dokonać w ZaKładce lub przelewem na konto nr: 39114010810000209654001001. W treści przelewu prosimy o wpisanie KOLACJA 29.08.

 

źródło: https://www.facebook.com/events/2655762197768416/

up
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY