21 i 22 marca, w gościnnych murach Centrum Praskie Koneser odbędzie się premierowa edycja Warszawskiej Fety. Festiwalu Piwa, Wina i Sera🍺🍷🧀
Przed nami niepowtarzalne kulinarne wydarzenie, pełne smaków i inspiracji!!!
Warsztaty, panele dyskusyjne, degustacje, spotkania z ekspertami branżowymi, foodpairingi i przede wszystkim DWA DNI obcowania i smakowania piwa/wina/sera🍺🍷🧀
W jednym miejscu piwowarstwo, winiarstwo oraz serowarstwo, zaprezentuje swoje osiągnięcia, podzieli się historią i osiągnięciami. Podczas Festiwalu, przybliżymy tradycję i historię browarnictwa, otworzymy strefę dla piwowarów domowych. Przejdziemy szlakiem winobrania w regionie. Rozsmakujemy odwiedzających w serach rzemieślniczych. Wydarzeniu towarzyszyć będą panele dyskusyjne, warsztaty oraz foodpairingi.
Część poświęconą serowarstwu, poprowadzi Gieno Mientkiewicz, kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru, serowy ekspert. Szlakiem wina, goście przejdą z Mariusz Kapczyński, dziennikarzem i krytykiem winiarskim, jurorem krajowych oraz międzynarodowych konkursów alkoholi, twórcą portalu Vinisfera.pl. Piwną scenę poprowadzi Tomasz Kopyra, ekspert branży piwowarskiej, członek założyciel Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, sędzia certyfikowany PSPD i BJCP, krytyk piwny, bloger i publicysta (Piwowar, Agro Industry), vloger.
Zapraszamy!
Program Festiwalu - wkrótce
Wstęp płatny - bilet jednorazowy 10zł
https://goout.net/pl/bilety/warszawska-feta-festiwal-piwa-wina-i-sera/fyig/
Organizator
Feta. Festiwal Piwa, Wina i Sera
biuro@feta.com.pl
881 600 626
źródło: https://www.facebook.com/events/221089432251800/