PROGRAM
Otwarcie „VI Wielkich Tarnowskich Dionizji”
11 listopada, sobota
11.11 – 12.00 – orszak winny po Starym Mieście z udziałem lokalnych winiarzy
Wraz ze Św. Marcinem na białym koniu wyruszymy spod Ratusza wokół tarnowskiej Starówki i uroczyście rozpoczniemy NOWY ROK WINIARSKI.
Bądźcie z nami, średniowieczne stroje i przebrania mile widziane :)
12.15 – wernisaż wystawy pn.: „Historia winiarstwa na Polskim Biegunie Ciepła”, Muzeum Okręgowe w Tarnowie, Rynek 3, wstęp wolny
13.00 – 15.00 – prezentacja lokalnych winnic, Muzeum Okręgowe w Tarnowie, Rynek 3, wstęp wolny
20.00 – spektakl „Starsi Panowie znów”, Teatr im. L. Solskiego w Tarnowie, wstęp płatny, szczegóły w kasie teatru
Warsztaty winne oraz kolacje dionizyjskie
godz. 18.30 – warsztaty, wstęp wolny
godz. 19.00 – kolacje, wstęp płatny, szczegóły w lokalach
16.11.2017, czwartek – Hotel Cristal Park, Winnica Rodziny Steców, „Wieczór z gęsiną”
17.11.2017, piątek – Hotel Tarnovia, Winnica Zadora, „Wieczór w stylu myśliwskim”
18.11.2017, sobota – Hotel Krzyski, Winnica Manru, „Kolacja u Paderewskiego”
22.11.2017, środa – Restauracja U Jana, Winnica Janowice, „Dary polskiego lasu w akompaniamencie skrzypiec”
24.11.2017, piątek – Restauracja Błękitna Aleja, Winnica Chronów, „Błękit nieba nad winnicą”
Finał „VI Wielkich Tarnowskich Dionizji”
26.11.2017, niedziela
17.00 – wydarzenie w ramach cyklu „Spotkania z winnicami” w Centrum Produktu Lokalnego w Rzuchowej, Winnica Zadora, wstęp wolny
Imprezy towarzyszące
12.11.2017, niedziela
18.00 – 20.00 – warsztaty winiarsko-kulinarne w restauracji „Błękitna Aleja”, wstęp płatny, szczegóły w lokalu
15.11.2017, środa
19.00 – 21.00 – warsztaty „Poznaj wino – smaki polskich win” w Centrum Kultury Wsi Polskiej w Wierzchosławicach. Udział w warsztatach płatny. Zapisy i szczegóły pod nr tel. 14 657 57 57
23.11.2017, czwartek
19.00 – warsztaty winiarskie – ,,Złota jesień Galicji przy dźwiękach akordeonu” w restauracji „U Młynarzy” – wstęp płatny, szczegóły w lokalu
http://enotarnowskie.pl/gminy/tarnow/vi-wielkie-tarnowskie-dionizje/