Po wakacyjnej przerwie w słonecznej atmosferze zbiorów wracamy do długo wyczekiwanych Tajemniczych Degustacji.
Już 27.09.19 powitamy Was najlepszymi polskimi winami oraz wybitnym menu przygotowanym przez zgrany duet Bartek Kieżun i Przemek Kurpski. Mamy dla Was wiele wakacyjnych opowieści szczególnie z doliny, Turcji i Portugalii i jeszcze więcej niespodzianek.
Chętnie też posłuchamy jak Wy spędziliście wakacje.
Podamy:
1. Portugalską zupę caldo verde i będziemy mieć nadzieję, że nikt nad Tagiem się nie obrazi, że użyjemy jarmużu z małopolskiego ogrodu.
2. Piyaz to turecka sałatka z fasoli. My chwycimy tę z Doliny Dunajca, ale potem już po turecku doprawimy ją sosem na bazie tahiny.
3. Pijana ośmiornica powinna upić się winem z włoskiego południa, ale my damy jej nieco wina z polskiej winnicy i będziemy mieć nadzieję, że też jej się spodoba.
4. Podhalańską jagnięciną upieczemy i podamy w wersji poszarpanej we francuskiej brioche jako danie główne.
5. Na deser pojawią się śliwki z Iwkowej. Zamarynujemy je na chwilę w łąckiej śliwowicy i upieczemy pod kruchym ciastem jako tarte tatin.
Kiedy: 27.09.19 godz. 19:00
Za ile: 140 zł od osoby
Ilość miejsc: 24
Wydarzenie odbędzie się w ramach Jesień Enologiczna przy współpracy z polskimi winiarzami i stowarzyszeniem Kobiety i Wino.
źródło: https://www.facebook.com/events/1150214481830320/