Wyjątkowa kolacja przed nami!
Gościem specjalnym będzie DAVID GABORIAUD
- polsko-francuski kucharz, prowadzący program "David w Europie" na Kuchnia+, autor książki "Coś francuskiego".
Wspólnie z naszym szefem kuchni Kamilem Sadowskim zaserwują kolację na cztery ręce.
O dobór win zadba sommelier Tomasz Kalenik z firmy Winers.
MENU:
APERITIF
🍷WINNICA GOSTCHORZE GOST ART BRUT, ZIELONA GÓRA, POLSKA
AMUSE-BOUCHE
FINE DE CLAIRE
I
KURKI / JAJKO / CAFE DE PARIS / AMARANTUS
🍷PATRICE MOREUX ROUGE, SANCERRE, FRANCJA
II
KREWETKI / POR / ANYŻ / NATKA / CZOSNEK
🍷JEAN DURUP VIEILLES VIGNES, CHABLIS, FRANCJA
III
MAKRELA / REMOULADE / CZEREŚNIA / RZODKIEWKA
🍷JEAN PIERRE MICHEL, VIRE CLESSE, FRANCJA
TROU NORMAND
GRANITA WINIARZY Z BEAUJOLAIS
IV
JAGNIĘCINA / KURCZAK / CROUTE SOSNOWY
🍷WINNICA HOPLE SPECIALE, PACZKÓW, POLSKA
V
TARTA CYTRYNOWA / BRZOSKWINIA / CZEKOLADA / KOZI SER
🍷MARCEL MEYER GEWURZTRAMINER, ALSACE, FRANCJA
Udział w kolacji: 139zł / 199zł (z pairingiem wina)
(Wymagana 50% przedpłata)
Rezerwacje przyjmujemy telefonicznie oraz mailowo:
tel.: 58 670 40 41
email: restauracja@przystanekorlowo.pl
źródło: https://www.facebook.com/events/669006010103138/