W Sobotę 25 stycznia zapraszamy na lekcję pieczenia "cooking class" wypieku chleba, tradycyjny polski styl z mistrzą Gosią, i degustacja wina Sommeliera Franka Maglio.
Nauczycie się jak przygotować tradycyjny polski pełnoziarnisty chleb na zakwasie w czterech wersjach smakowych i jak upiec go w domu w zwykłym kuchennym piekarniku. Podczas zajęć sommelier z międzynarodowym doświadczeniem podzieli się swoją wiedzą o polskim winie, opowie o produkcji win i wskaże jak łączyć wino z polskim chlebem.
Warsztaty zakończą się kolacją, na której będziemy jeść taki sam chleb, jaki został przygotowany przez uczestników. Każdy uczestnik otrzyma przygotowane przez siebie ciasto chlebowe w formie do pieczenia, które można będzie następnie upiec w domu.
Wydarzenie będzie miało miejsce w siedzibie naszej organizacji, wyposażonej w kuchnię i salę degustacyjną. Wymagana rezerwacja pod numerem 575 562 432. Bilet wstępu: 90 zł.
źródło: https://www.facebook.com/events/2361394780838229/