Stowarzyszenie Kobiety i Wino we współpracy z Targi w Krakowie zaprasza na Masterclass, podczas którego zdegustujemy lokalne wina polskie, a towarzyszyć im będzie specjalny food-pairing.
Chef’s Day w Krakowie to spotkanie stworzone przez i dla szefów kuchni, mające na celu poruszanie i zgłębianie najbardziej aktualnych trendów w gastronomii.
Ponieważ Idea spotkania narodziła się na polu uprawnym, podczas inicjatywy Targów HORECA w Krakowie – przywrócenia „głąbika krakowskiego”- nadchodząca edycja odbędzie się pod hasłem „Pole do przepisu” stanowiąc punkt wyjścia do kolejnych kulinarnych odkryć i wspólnych eksperymentów.
Masterclass skierowany jest do szefów kuchni, managerów, właścicieli restauracji i sommelierów, a także osób fascynujących się food&wine pairingiem.
Degustację komentowaną poprowadzi Katarzyna Solańska – certyfikowana sommeliere, absolwentka Wine and Spirit Edcuation Trust na poziomie 1,2 i 3 oraz pierwszego w Polsce WSET Spirits, poziom 1, specjalistka od food&wine pairingu. Autorka Kate's Wine&Cuisine.
Wejście na wydarzenie podczas Chef’s Day 30.03.2020
Udział w Masterclass: ilość miejsc ograniczona, rezerwacje przyjmowane są drogą mailową na adres knap@targi.krakow.pl.
Wejście po zakupie dziennego biletu Chef’s Day, który upoważnia również do udziału w warsztatach sprzętowych partnerów
oraz lunchu.
źródło: https://www.facebook.com/events/203824577374862/