Zapraszamy Państwa na Kolację – Galę Festiwalu Chleb, Wino, Ser na Zamku Królewskim w Sandomierzu w dniu 13 czerwca 2020 roku o godzinie 20.00
Naszą kolację poprowadzi dla Państwa :
Wojciech Giebuta
Sommelier, dziennikarz winiarski oraz przewodnik enoturystyczny. Posiada tytuł International Higher Certificate in Wines and Spirits WSET. Winem zajmuje się od 1997 roku. Szkolenia z dziedziny wina prowadził między innymi dla Uniwersytetu Jagiellońskiego, Politechniki Śląskiej, Collegium Civitas w Warszawie, Krakowskiej Szkoły Restauratorów oraz na kursach organizowanych przez Klub Domu Wina, z którym na stałe współpracuje.
Szefować naszej kuchni będzie :
Michał Tadeusz Bystroń
Absolwent Szkoły Gastronomicznej nr 1 w Krakowie (ukończonej z wyróżnieniem). W gastronomi od zawsze, w tej zawodowej jak i hobbystycznej… Od gotowania z Babcią po w pełni wyposażoną profesjonalnie kuchnie restauracyjną. W kuchni liczy się Miłość, pasja oraz zaangażowanie. Zwolennik kuchni Włoskiej oraz Polskiej w Bardziej nowoczesnym stylu niż tradycyjnie.
źródło: https://www.facebook.com/events/187718899103245/