„Fine Dining w Plenerze”
Edycja: lato 2019
Albertina x Biała Róża x Winnica Wieliczka
Mamy przyjemność zaprosić Państwa na pierwsze tego typu wydarzenie w Krakowie.
W niedzielę 25 sierpnia 2019 roku, szef Grzegorz Fic z restauracji Albertina Restaurant & Wine, opuści mury lokalu na ul. Dominikańskiej, aby przygotować dla Państwa kolację na łonie natury.
Miejscem, które wybraliśmy jako pierwsze jest Winnica Wieliczka, położona jedynie 10 km od Krakowa. Ekologiczna i biodynamiczna winnica, założona została przez Agnieszkę Rousseau oraz Piotra Jaskółkę, którzy tworzą wspaniałe wina z zachowaniem szacunku dla natury.
Do współpracy przy tym projekcie zaprosiliśmy również szefa Łukasza Cichego z Restauracja Biała Róża. Mamy nadzieję, że współpraca tych dwóch krakowskich szefów kuchni zaowocuje nie tylko niezapomnianym dla Państwa przeżyciem, ale również pozwoli nam na stworzenie cyklu spotkań na łonie natury zgodnie z ideą Slow Food. Układając menu postanowiliśmy pokazać bogactwo i piękno lokalnych produktów. O dopasowanie win z Winnicy Wieliczka do dań przygotowanych przez ambitnych szefów z Krakowa zadba nasz sommelier Paweł Białobrocki.
Kolacja rozpocznie się od aperitifu w restauracji Biała Róża, przy ul. Straszewskiego 16, skąd wszyscy razem wyruszymy do winnicy, gdzie będą czekali już nasi szefowie, aby ugościć Państwa jak tylko najlepiej potrafią.
Wcześniejsza rezerwacja jest wymagana, liczba miejsc jest ograniczona. Potwierdzeniem rezerwacji jest wpłata pełnej kwoty za kolację.
Osobą odpowiedzialną za organizację jest Artur Bień, który z przyjemnością odpowie na wszystkie pytania.
Rezerwacje i dodatkowe informacje:
mob. +48 570-136-720 lub mail artur.bien@albertinarestaurant.pl
Transport na miejsce kolacji, jak i powrót, jest zagwarantowany w cenie biletu. Powrót do Krakowa planowany jest na godzinę 22:30.
Kiedy: niedziela, 25 sierpnia 2019
Miejsce spotkania, wspólny wyjazd: Restauracja Biała Róża
Miejsce kolacji: Winnica Wieliczka
Cena: 350 PLN / os.
źródło: https://www.facebook.com/events/2190311431067450/