Zapraszam na Winobranie 2019 na Winnicy Biały Kruk
Agenda spotkania z winobraniem:
10.00 – Przyjazd na winnicę
10.15 – Zwiedzanie winnicy, pomiar dojrzałości owoców refraktometrem, degustacja odmian deserowych
11.30 – Zaczynamy zdejmować siatki, zbierać owoce białych odmian, mielenie owoców w młynkoodszypułkowarce. Pomiar kwasowości i poziomu cukru, zaszczepienie miazgi szlachetnymi drożdżami. Będzie można prześledzić i uczestniczyć w całym procesie tworzenia wina.
14.00-15.00 – Przerwa na lunch, ognisko, grill każdy przywozi do jedzenia to co lubi (jeśli grupa będzie chętna, możemy zrobić żeberka z kociołka za dodatkową składką na jedzenie)
16.00 – Polskie wina i nauka Sabrage
19.00 – Ognisko, rozmowy o winorośli i winie. jeśli będzie chłodniej to usiądziemy w domu przy kominku.
Agenda Szkolenia:
1. Pokaz Sabrage
2. Nauka Sabrage - weźcie swoje musujące wina i otworzycie je sami szablą, siekierą, kieliszkiem, szpadlem, rolexem, czym chcecie ;) Nie bójcie się wszystko wam pokażę :)
3. Biesiada przy winie, opowiem o ciekawostkach dotyczących polskiego winiarstwa i trendach panujących wśród polskich winiarzy
Wybrane wina:
1. Musujące - sabrage
2. Biały Kruk PET-NAT 2017 - 14 miesięcy na osadzie
3. Biały Kruk Cuvve białe 2018
4. Biały Kruk orange wine 2018 złoty medal na VI konkursie Polskich win Jasło 2019
5. Biały Kruk Cuvve czerwone 2018 - srebrny medal na PIWI Internationall Hibernall Forum 2019 na Morawach
Udział w szkoleniu 100 zł / osoby
Osoby uczestniczące w jednym z 2 ostatnich winobrań otrzymują 50% rabatu na szkolenie
O udziale w szkoleniu decyduje kolejność zgłoszeń.
Chcesz poznać dokładną recepturę na medalowe wino, tak abyś mógł potem zrobić podobne? Za jedyne 100 zł pokażę Ci krok po kroku jak powstało medalowe wino pomarańczowe lub czerwone.
Dodatkowe informacje i rezerwacje miejsc tel. 517-931-447.
Tylko15 miejsc.
źródło: https://www.facebook.com/events/489622281869466/