Czy można wyczarować coś smakowitego z badyla rosnącego pod płotem? Co kryje łąka za domem? I czy wszędobylskie chwasty, których za wszelką cenę chcemy się pozbyć, mogą być pożyteczne, ba nawet pożądane i smaczne?
Podkarpackie Pole oraz Muchówka. Odwiedź winnicę, w zielsku i winie zaplątane, zapraszają na dzikie wydarzenie, podczas którego przybliżą tajniki KUCHNI NIETUZINKOWEJ i zdradzą wiele o POLSKICH WINACH.
Dzika Uczta w naturalnej odsłonie, pośród lasów, pól i łąk, a nawet krzaków winnej latorośli odkryje przed Wami mnóstwo zaskakujących aromatów i smaków. A ponieważ wiosna w pełnym rozkwicie to będą wiosenne specjały. Nie zabraknie także nawiązań do pogórzańskiej, pradawnej kuchni. Nietypowa dawka wiedzy przy suto zastawionym stole, w atmosferze świetnej zabawy to okazja, której nie można przegapić.
DZIKIE MENU
*tradycyjne proziaki czyli mączne chlebki z masłem z polnymi ziołami
*sałata z „chwastami”, kozim serem, podkręcona charakterną zalewą
*wiosenny rosół na dzikim czosnku i bluszczyku kurdybanku z lanym ciastem
*kotlety ziemniaczane z wiejską kurą na dziko i pieczonymi warzywami
*makaron z pesto pokrzywowym
*kruche babeczki z kwieciem
*mrożona herbata z pąków winorośli
*mrożona kawa lawendowa
*chilling na drugi deser ;)
Wkrótce lista POLSKICH WIN
Będzie PYSZNIE, PACHNĄCO I NA LUZIE, jak zawsze.... Zapraszamy!