Dzika sobota w Winnica Wieliczka czyli małopolskie chwasty, zioła i alkohole oraz ich zastosowanie w kuchni to najbardziej kreatywne warsztaty tej jesieni.
Jeżeli chcesz poznać tradycyjne sposoby wykorzystywania dzikich małopolskich roślin w kuchni to wydarzenie jest dla Ciebie.
Podczas warsztatów:
- zwiedzisz jedną z najpiękniej położonych winnic w Małopolsce - Winnicę Wieliczka
- spróbujesz wina prosto z kadzi fermentacyjnej
- poznasz możliwość wykorzystania lokalnych małopolskich roślin w kuchni oraz nalewkarstwie
- zdegustujesz jedne z najbardziej utytułowanych cydrów i win w Polsce
- spróbujesz potraw przygotowanych z małopolskich ziół i chwastów
Warsztaty poprowadzi najsłynniejsza Polska enolog Agnieszka Wyrobek-Rousseau.
Cena wydarzenia: 50 + 20 (koszt autobusu)
https://dzikasobota.evenea.pl/
W cenie wliczony jest przejazd autobusem z Krakowa w kwocie 20zł (wyjazd z przystanku autobusowego za ICE)
Wydarzenie odbywa się w ramach Jesień Enologiczna.
Projekt współfinansowany ze środków Miasta Krakowa.
źródło:https://www.facebook.com/events/302408700365416/