Mamy przyjemność zaprosić Państwa na wyjątkowe wydarzenie, efekt współpracy naszego Szefa Kuchni i Pani Sommelier i Enolog z Winnica De Sas, którzy to poprowadzą komentowaną kolację.
Zabierzemy was w kulinarną podróż po rodzimej tradycji kulinarnej i winiarskiej.
Szef Kuchni przygotował 4 daniowe menu do którego Sommelierka dobrała idealnie pasujące wina ze swojej winnicy.
Oprócz niezapomnianych doznań smakowych, będzie można poznać naszego nowego Szefa Kuchni i dowiedzieć się jaka filozofia stoi za jego kulinarną twórczością.
Pani Sommelier opowie o winach, a o także winnicy z której pochodzą. Będzie można dowiedzieć się jak powstaje wino, jak wygląda wytwarzanie tego cudownego trunku w naszym dolnośląskim klimacie.
MENU:
Przystawka 1
Selekcja regionalnych serów: Ślubowskie, Korycińskie, Kamiennogórskie
Przystawka 2
Terrina gęsia / owocowa galaretka / sałatka z winogron
Danie Główne
Luzowane gęsie udko / glazura z jabłek / kaszanka / liście brukselki
Deser
Mandarynkowy krem / gęsie jajka
Selekcja win już wkrótce!
Miejsce: Dobra Karma ul. Kościuszki 23
Start: 30 listopada (Andrzejki) godz. 19:00
MENU: Set 4 daniowy + 4 wina
Cena: 150 zł
Uwaga liczba miejsc ograniczona, należy zakupić bilety przed wydarzeniem.
źródło: https://www.facebook.com/events/339080330157933/